کیک شکلاتی

کیک شکلاتی از پرطرفدار ترین کیک ها در جهان است که طرز تهیه بسیاری برای آن ارائه شده است. کیک شکلاتی را می توان در انواع مختلفی همچون: اسفنجی، دبل، خیس، زبرا و… تهیه کرد. تفاوت انواع کیک شکلاتی در میزان مصرفی مواد اولیه آن است که با تغییر اندکی در نسبت آرد، کره و شکلات نوعی متفاوت از کیک شکلاتی بدست می آید.

البته گاهی می توان با تغییر در نوع کاکائو مورد استفاده طعمی لذیذ را ایجاد کرد برای مثال می توان از شکلات ذوب شده در دماهای مختلف طعمی جدید را به کیک اضافه کرد یا از انواع شکلات های دارک، فندقی، کره ای، شیری و... استفاده کرد. عطر و بوی یک کیک شکلاتی خانگی بسیار تحریک کننده است و پخت آن با یک تزئین ساده و زیبا با انواع سس ها و شکلات های آب شده، در یک روزه تابستانه برای یک عصرانه دل انگیز همراه با سرو چای بسیار آرام بخش می باشد. کیک شکلاتی می تواند از ساده‌ترین و خوشمزه‌ ترین کیک‌ها تهیه شده در منزل باشد اگر می خواهید زمان زیادی را برای پخت آن صرف نکنید ، تنها کافیست از پودر کیک های آماده  که در بازار موجود است و به راحتی از سوپر مارکت ها قابل خرید می باشد، استفاده کنید.
اگر در هنگام خوردن یک کیک شکلاتی خوشمزه استرس اضافه وزن خود را دارید، تحقیقات نشان داده است در 32 هفته با خوردن یک تکه کیک شکلاتی به عنوان بخشی از وعده صبحانه، شیرینی کیک در طول روز اشتهای فرد را کاهش می دهد. البته باید توجه داشت که کیک شما باید کم شیرین بوده و بجای شکر از عسل در آن استفاده شده باشد.

دستور پخت کیک شکلاتی خانگی بدون فر

مواد لازم برای پخت کیک شکلاتی خانگی بدون فر برای 4 الی 6 نفر :

طرز تهیه کیک شکلاتی خانگی بدون فر:
ابتدا آرد شیرینی پزی، بیکینگ پودر و پودر کاکائو را درون یک کاسه ریخته به کمک یک قاشق با هم مخلوط کنید و 3 بار از الک عبور دهید. سپس پودر قند و وانیل را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. روغن مایع و آب را نیز اضافه کرده و حدود هفت دقیقه با هر وسیله ای که در دسترس دارید مواد را به خوبی مخلوط کنید. برای این کار داشتن همزن برقی یا دستی نیاز نیست.
حال مایه کیک شکلاتی خانگی آماده است.
جهت پخت کیک کافیست تابه خود را روی حرارت ملایم و شعله پخش کن گاز قرار دهید تا به خوبی داغ شود. با استفاده از کره دیواره ها و کف تابه را چرب کنید و بدون مکث مایه کیک شکلاتی را درون تابه بریزید. شعله گاز را کاملا کم کنید درب تابه را با دم کنی پوشانده و روی تابه محکم کنید تا بخار بیرون نزند.
زمان پخت این کیک 20 دقیقه می باشد و هیچ احتیاجی به زیر و رو کردن ندارد. بسیار ساده و بی دردسر کیک شما آماده سرو می شود.
می توانید برای تزئین کیک، شکلات تخته ای را به روش بن ماری آب کنید و روی آن بریزید. یا از پودر قند، مارمالاد، میوه های تکه شده فصلی، مربا، ژله و خامه قنادی استفاده کنید.
اگر از کیک شکلاتی خانگی تکه ای باقی ماند، آن را درون یک ظرف دربسته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

کیک شکلاتی خیس

کیک شکلاتی خیس یکی از پرطرفدارترین انواع کیک شکلاتی است که دارای بافتی کاملا نرم و منسجم می باشد. با استفاده از سس گاناش می توانید کیک خود را تزئین نمایید همچنین برای طعم لذیذ کره ای در لابه لای کیک، کرم کاکائو تهیه کنید. 

مواد لازم:

طرز تهیه کیک شکلاتی خیس:
فر را روشن کرده و روی دمای 180 درجه تنطیم کنید. ابتدا آرد، پودر کاکائو، بیکینگ پودر و وانیل را در کاسه بزرگی بریزید مخلوط کنید و چند بار از الک عبور دهید؛ سپس شکر، نمک و جوش شیرین را اضافه کرده و هم بزنید. تخم مرغ ها را در ظرفی جدا شکسته و همراه با شیر و روغن به مخلوط اضافه کنید. همزن برقی را روشن کرده و برای دو دقیقه مواد را خوب مخلوط کنید. آب جوش را به آرامی و در هنگام همزدن اضافه کرده و تا یک دست شدن آن، هم بزنید.
دو قالب گرد متوسط و یک اندازه بردارید، کف آن را با کره چرب کرده و سپس آردپاشی کنید. مایه کیک را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و در هر دو قالب بریزید. به طوری که کمتر از نصف قالب را پر کند. مایه باید جا برای پف کردن داشته باشد. قالب ها را به مدت 30 دقیقه در فر قرار دهید.

مواد لازم برای کرم کاکائو:

طرز تهیه کرم کاکائو:
برای تهیه کرم کاکائو باید کره را در محیط آشپزخانه قرار داده تا نرم شود سپس در ظرفی دو دقیقه با همزن برقی، هم بزنید تا حالت کرم‌ مانند شود. پودر قند، شیر و پودر کاکائو را به آرامی اضافه کرده و با همزن برقی بزنید تا کرم یکدستی به دست آید.
کیک ها را از فر خارج کنید و اجازه دهید خنک شود. آنها را از قالب جدا کرده و از وسط برش دهید. حال 4 لایه کیک دارید. کرم آماده شده را روی هر لایه بمالید و لایه ای دیگر کیک بر روی آن بگذارید. این روند را ادامه دهید. در نهایت کل سطح کیک کرم بریزید و با لیسک صاف کنید. می توانید از کرم کاکائو باقی مانده با قیف روی کیک را طرح شکوفه بزنید. و یا به سلیقه خود تزئین کنید.
از این دستور می توانید برای تهیه یک کیک تولد شکلاتی خوشمزه استفاده کنید.

نکات مهم در تهیه کیک شکلاتی خیس

  • برای تزئین کیک علاوه بر کرم کاکائو می‌توانید از خامه و شکلات، و یا سس گاناش خوشمزه استفاده کنید و آن را داغ‌ روی سطح کیک بریزید و با ترافل های رنگی تزئین کنید.
  • برای داشتن کیکی خیس تر سطح روی کیک را با خلال دندان سوراخ کنید و سپس سس گاناش را روی آن بریزید.
  • توجه داشته باشید که پس از آرد پاشی کف قالب، آن را بچرخانید تا آرد به همه جای آن برسد سپس قالب را برگردانید و چند تکان بدهید تا اضافی آرد بیرون بریزد.
  • درهنگام پختن کیک، در فر را به هیچ وجه باز نکنید؛ زیرا این کار باعث از بین رفتن پف کیک خواهد شد.

کیک شکلاتی ساده بدون شیر

کیک شکلاتی را می‌توانید بدون اضافه کردن شیر و تخم‌مرغ تهیه کنید؛ البته بعضی از افراد تصور می کنند که این کیک خوشمزه نمی باشد؛ این دستور پخت را امتحان کنید تا از طعم لذیذ آن مطمئن شوید. این دستور پخت کیک مناسب افرادی است که به شیر و یا تخم مرغ حساسیت دارند. 

مواد لازم:طرز تهیه کیک شکلاتی ساده بدون شیر:
فر را روشن کنید و روی دمای 180 درجه سانتی گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) بگذارید. حال آرد و پودر کاکائو را با هم الک کنید سپس شکر، وانیل، نمک و جوش شیرین را اضافه کرده و مخلوط کنید. در ظرف دیگری مواد مایع یعنی سرکه سفید، آب سرد و روغن مایع را با هم ترکیب کنید. سپس مایه را به مواد خشک اضافه کرده و با همزن دستی به خوبی هم بزنید. قالب خود را چرب کنید و مایه کیک را درون آن بریزید. بعد از 30 الی 40 دقیقه کیک آماده است. برای اینکه مطمئن شوید کیک کاملا پخته است می توانید از یک خلال دندان استفاده کنید. خلال دندان را در کیک  فرو کرده اگر چیزی به آن نچسبید کیک کاملا آماده است. سپس کیک را از فر خارج کنید و اجازه دهید خنک شود.
بعد از سرد شدن کیک، آن را از قالب خارج کرده برش زنید و برای تزئین مقداری پودر قند روی آن الک کنید. سرو این کیک با بستنی وانیلی در یک عصر تابستانی بسیار لذت بخش است.

نکته قابل توجه اینکه: جوش شیرین نقش مخمر دارد و اضافه کردن سرکه به آن باعث فعال شدنش می شود. ترکیب جوش شیرین و سرکه، بافت کیک را سبک می‌کند. این نکته بسیار مهم است که، کیک بدون شیر را می‌توانید تا مدت‌ها بیرون یخچال نگهداری کنید.