دوغ
دوغ
خواص دوغ
از گذشته تا به امروز دوغ ها در سفره های ما ایرانیان قرار داشته است و یکی از همراه کننده های حتمی غذاها برای ما محسوب می شود .
خوردن دوغ هیچ گونه محدودیت سنی ندارد وبه دلیل ارزش غذایی این محصول می توان از آن به عنوان یک غذای کامل هم نام برده شود .
دوغ ها یک فراورده ی لبنی هستند که شیر گاو ، گوسفند ، بز و گاومیش را طی یک فرآیند به ماست تبدیل می کنند و بعد ، از آب ماست باقی مانده ، دوغ تهیه می شود .
امروزه این فرآیند با استفاده از دستگاه های مخصوص و با رعایت کامل نکات بهداشتی انجام می شود . که در ابتدا شیرها پاستوریزه و بعد به ماست و کره و دوغ و پنیر و خامه تبدیل می شوند .
ارزش غذایی دوغ
انرژی زایی : یک لیوان دوغ به بدن انسان 270 کالری می رساند .
پروتئین : دوغ یک فراورده ی لبنی می باشد که سرشار از پروتئین است و 1.5 تا 2 درصد از پروتئین بدن را می تواند در یک لیوان خود جای دهد .
کلسیم : درصد بسیار بالایی ازکلسیم بدن را می توان در یک لیوان دوغ فراهم کرد و کلسیم یک لیوان دوغ برابر با 0/6 گرم است .
چربی : به دلیل اینکه دوغ یک فراورده ی لبنی می باشد و تهیه شده از شیر حیوانات است چربی این محصول 0/5 درصد می باشد .
فواید دوغ برای بدن
- خواب آور و آرامش بخش
- بهبود گرمازدگی
- روشن کردن پوست
- استحکام بافت استخوانی
- تقویت سیستم گوارشی بدن
- دفع کننده سموم
- خواص دوغ برای کودکان
- حفظ سلامت استخوانها در کودکان
فواید مصرف دوغ در بارداری
یکی از نکاتی که در دوران بارداری باید به آن توجه داشت مراقبت های بهداشتی و سلامت گوارش در این دوره است ، دوغ به دلیل وجود پروتئین و کلسیم که دارد در دوران بارداری بسیار مفید است همچنین وجود باکتریهای پروبیوتیک به سیستم گوارشی کمک بسیاری می کند به این منظور به خانم ها در دوران بارداری توصیه می شود که در وعده های غذایی خود از دوغ استفاده کنند .
انواع دوغ
فروشگاه فراینده به منظور سهولت در وقت و انرژی شما عزیزان انواع دوغ های موجود در بازار را به صورت دسته بندی شده در منوی سایت خود قرا داده تا بتوانید با چند کلید ساده محصولات خود را انتخاب و خرید خود را انجام دهید .
- دوغ نعنایی
- دوغ کاکوتی
- دوغ پونه
- دوغ معمولی
- دوغ گازدار
- دوغ بدونگاز