برنج
برنج
برنج
برنج سفید یکی از کربوهیدرات های مهم و پر استفاده در وعده های غذایی نیمی از جمعیت جهان به شمار می آید، و به طور کلی یکی از بارز ترین غذاهایی است که بر سر سفره هر ایرانی قرار دارد.
کربوهیدرات ها بخش مهمی از رژیم غذایی هر فردی را تشکیل می دهند و بیشترین مقدار انرژی بدن از این منبع مقوی تامین می شود.
از نظر محققان برنج دارای فواید بسیاری می باشد، در صورت حذف برنج از دستور غذایی خود و عدم استفاده در وعده های روزانه یا هفتگی، فرد دچار کمبود ویتامین های گروه B می شود. البته جایگزین هایی در طبیعت برای این ماده غذایی مانند حبوبات و نخود سبز و... وجود دارد.
برنج گیاهی فاقد کلسترول حیوانی است و با توجه به مقدار بسیار پایین چربی، غذایی فوق العاده برای تمام رژیم های غذایی و گروه سنین مختلف محسوب می شود و افراد دیابتی و بیماری های کلیوی بهتر است از برنج در وعده های غذایی هفتگی خود کمتر استفاده کنند.
کاهش ویتامین B1 در بدن چه عوارضی دارد؟
- ریزش مو
- شکنندگی ناخن ها
- ضعف و خستگی مفرط
- تپش قلب
- تنگی نفس
- بی خوابی
- حواس پرتی و کاهش قدرت حافظه و یادگیری
- عصبانیت
- افسردگی
- مشکلات معده و گوارشی
- بیماری بربری ( فلج پاها )
- چروک و ایجاد لک بر روی پوست
مناطق دارای زمین های شالی کاری در ایران :
ایران زمین های برنج کاری و یا شالی کاری بسیاری دارد که تامین کننده برنج کشورمان و همچنین صادر کننده برنج به خارج از کشور می باشد. از جمله شهرهای دارای شالی کاری در شمال کشور مازندران، گیلان و شهرهای جنوب کشور استان فارس، خوزستان و نقاطی از دشت مغان می باشند.
انواع برنج در ایران
برنج ایرانی اصیل و خوش عطر و طعم زیادی با نام های اختصاری و شرکتی وجود دارد مانند برنج سفید، قهوه ای، هندی، پاکستانی، شکسته، نیم دانه، دانه بلند، دودی، عطری و... با برند های مختلفی از قبیل : برنج گلستان، طارم، عنبربو، پردیس، خاطره، آوازه و ...
قیمت انواع برنج بسته به نوع پخت، نوع کیفیت، طعم، عطر و رنگ با یکدیگر فرق دارند. و در هنگام خرید باید توجه داشت که این برنج برای مصرف در چه جایی تهیه می شود. زیرا انواع برنج مصرفی در رستوران ها و مجالس با نوع خانگی آن متفاوت است.