اسکاچ



کمی صبر کنید...

اسکاچ

اسکاچ

یکی از پرکاربردترین وسایلی که در هر آشپزخانه وجود دارد تا هنگام شستن و زدودن چربی‌های سطح ظروف به ما کمک کند اسکاچ است شستن ظروف به تنهایی با استفاده از دست و مواد‌شوینده کاری بسیار دشوار و عملا غیر‌ممکن است خصوصا اگر غذا و مواد مختلف به ظروف چسبیده باشند و کثیفی‌ها به مدت زیادی در سطح ظروف مانده و خشک شده باشند پس نیاز است که حتما از اسکاچ‌ها کمک بگیریم تا هم شستشو با روند بهتر صورت گیرد و هم پوست دست کمتر با مواد‌شوینده در تماس باشد و آسیب کمتری ببینید.
 اسکاچ‌ها تنوع زیادی دارند و جنس آن‌ها ممکن است از پلیمر و یا الیاف نخی باشد که با توجه به ظرف مورد نظر می توانند مورد استفاده قرار گیرند اگر از اسکاچ مناسب استفاده نشود ممکن است ظرف آسیب ببیند به عنوان مثال استفاده از اسکاچ‌های سیمی برای ظروف تفلون باعث آسیب به آن می‌شود و به مرور زمان روکش تلفون آن از بین می‌رود پس بهتر است برای شستن اینگونه ظروف از اسکاچ های حوله‌ای و یا فوم گیاهی استفاده شود.
ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت است که اسکاچ به دلیل در تماس بودن با کثیفی و چربی سطح ظروف و همچنین جذب رطوبت بالا، محیطی مناسب برای تکثیر باکتری‌ها می باشد پس لازم است که بعد از استفاده طولانی مدت به خوبی با مایع سفید‌کننده، ضدعفونی شوند همچنین ظرف نگهداری آنها نیز باید به خوبی با محیط در تماس باشد تا هوا در بین الیاف آن جریان داشته باشد و بعد از استفاده سریعا خشک شود علاوه بر آن هر ماه باید آنها را تعویض کرد تا باکتری ها نتوانند در سطح ظرفشویی تکثیر داشته باشند.
امروزه اسکاچ در تنوع بسیار بالایی تولید و ساخت می شوند که برای موارد مختلف به کار برده می شود .
با توجه به نوع قابلمه و ظروفی که برای شستشو از اسکاچ استفاده می کنید باید اسکاچ مناسب تهیه کنید . از قدیم برای شستن ظروف حتما از یک نوع پارچه یا سیم استفاده می کردند تا بتوانند لکه و غذای جا مانده بر روی ظروف را راحت تر از بین برد . هیچ گاه اسکاچ را درون سینک رها نکنید زیرا در حالت مرطوب بودن بیشترین میکروب و باکتری بر روی آن جمع می شود . بهتر است اسکاچ را دوهفته یکبار عوض کنید تا از لحاظ بهداشتی دچار مشکل نشوید .
اسکاچی که برای شست وشوی ظروفی که مرغ و ماهی داخل آنها بوده است را با اسکاچ بقیه ظروف جدا کنید چون بوی این نوع ظروف خیلی تند و بد می باشد و معمولا بر روی اسکاچ باقی می ماند . بعد از پایان شست و شو حتما اسکاچ را با آب گرم و مایع ظرفشویی بشورید . اسفنج نیز یک نوع اسکاچ می باشد که برای شستشو ظرف شیشه ای و تفلون حساس به کار برده می شود .

دسته‌بندی