تأثیر مواد غذایی بر تشدید یا کاهش سرطان در بدن یک فرد چگونه است؟
سرطان ، بیماری ژنتیکی است، که در اثر تغییر ژنها و تکثیر بی رویه سلولی صورت میگیرد.
در بین انواع آن ها ، سرطان سینه ، پوست ، ریه ، پروستات ، لوزالمعده ، کلیه ، تخمدان ، شیوع بیشتری دارند.
اما با توجه به ژنتیکی بودن این بیماری شواهد نشان می دهدکه رژیم غذایی نقش مهمی در بهبود یا تشدید آن دارد.
چنانکه رژیم های غذایی حاوی میوه، سبزیجات ، حبوبات ، گوشت سفید و ماهی می توانند ریسک مرگ و برگشت مجدد سرطان را کاهش دهند و استفاده از مواد خوراکی سالم در رژیم غذایی روزانه به جای مصرف چربی زیاد ، قند و محصولات پرچرب، میتوانند تقویت سیستم ایمنی بدن را در برابر رشد سلولهای سرطانی بالا ببرند.
بنابراین ﺑﺮاي ﭘﻴﺸﮕﻴﺮي اوﻟﻴﻪ از ﺳﺮﻃﺎن بهتر این اﺳﺖ ﻛﻪ علل و عوامل موثر در ﺑﺮوز ﺳﺮﻃﺎن را بررسی کرد و با اﺻﻼح ﺳﺒﻚ زﻧﺪﮔﻲ خود ﺗﺎ ﺣﺪ زﻳﺎدي مانع ابتلا این بیماری شد.

مواد غذایی مفید و مضر برای بیماری سرطان:
عواملی مانند کاهش وزن و چاقی، ورزش کردن، در بهبود سرطان نقش زیادی دارند .
همچنین استفاده از غلات و نانهای سبوسدار در سبد غذایی خانوار، آب میوهها و سبزیجات ۱۰۰ درصد طبیعی و فاقد شکر، سبزیها و میوههای تازه با برگهای سبز تیره مانند اسفناج، بروکلی، ریحان و جعفری، غذاهای با فیبر بالا شامل جو، بلغور، عدس ، نخود فرنگی …، روغن زیتون، جوانهها و آجیل، به حداقل رساندن غذاهای گوشتی و خوراکیهای حاوی شکر، افزایش غذاهایی که بر پایه حبوبات یا غلات هستند و حذف کامل گوشتهای فرآوری شده مانند انواع سوسیس، کالباس، همبرگر و ناگت از خوراک روزانه میتوانند درصد ابتلا به بیماری را تا حد زیادی کاهش دهند.
نقش سازمانها و موسسات خیریه برای بیماران سرطانی چگونه و در چه زمینه هایی است؟
با توجه به اینکه هر ساله تعدادی از افراد مبتلا به این بیماری از بین میروند اما تعدادی زیادی نیز نجات مییابند،که نقش سازمانها و نهادهای درمانی و بهداشتی در این زمینه بسیار موثر میباشد از جمله موسسه خیریه محک که با هدف کمک به کودکان سرطانی و خانوادههایشان تأسیس شده و توانسته است علاوه بر ارائه خدمات درمانی، خدمات مددکاری و روانشناسی را نیز درتکمیل فرایند بهبود انجام دهد.
با تشخیص زود هنگام علائم بیماری ، دیگر سرطان ، ترسناک نیست:
در حال حاضر با پیشرفت علوم پزشکی، دیگر سرطان به عنوان بیماری خطرناک و غیر قابل درمان نیست اما لازم است که مردم همچنان برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری همه راهکارهای مراقبتی را در نظر داشته باشند و در صورت بروز برخی علائم شایع همچون: خستگی مزمن،کاهش غیر عادی وزن و لاغری ناگهانی، ایجاد تومور یا تودههای سفت غیرطبیعی در هر قسمت از بدن، دردهای مزمن، تبهای مکرر، تغییرات پوستی، تغییر در اجابت مزاج، سوء هاضمه یا مشکل در بلع و خونریزیهای غیر عادی حتما به پزشک مراجعه کنند و زمانهای طلایی درمان را از دست ندهند.
با از دست دادن زمان در مراحل تشخیصی و درمانی و رد شدن از پیک بیماری ممکن است به سمتی برویم که دیگر تلاشهای پزشکی نیز نتواند کمکی به بیماران کند و سهم امید به زندگی به پایین ترین حد یا حتی به صفر برسد.
البته با در نظر داشتن تمام اصول و نکات بهداشتی و موارد ذکر شده باید خاطر نشان کرد که نباید از برخی بیماریهای زمینهای مانند دیابت که زمینهساز ابتلا به سرطان هستند نیز غافل شد و همواره پیشگیری از آنها را باید به عنوان عنوان عامل بازدارنده سرطان در نظر داشت.
دیدگاه خود را بنویسید