روز جهانی عکاسی
28 مرداد مصادف با 19 آگوست در تقویم جهانی به عنوان روز جهانی عکاسی در نظر گرفته و ثبت شده است. عکس ها سندی برای ثبت خاطرات اند که راوی لحظه های کوتاه در قاب دوربین عکاسان هستند. این اسناد ممکن است نشان دهنده زیبایی، شادی، لحظات خوش باشند یا اندوه، خشم، ظلم و یادآور خاطرات بد باشند.
عکاسی باعث حفظ لحظه های خاص زندگی میشود. در گذشته که دسترسی به موبایل و تلفن همراه اینقدر آسان و فناوری پیشرفته نبود، هنگامی که به مهمانی یا دورهمی ها میرفتیم ساعتها آلبوم عکس ها را ورق میزدیم و همین یکی از تفریحات لذت بخش آن زمان محسوب میشد اما اکنون با وجود تکنولوژی های جدید تعداد آلبوم در خانه ها بسیار کمتر شده است.اولین عکس در تاریخ عکاسی توسط نیسفور نیپس، اشرف زاده فرانسوی با فرایند هلیوگرافی ثبت شده است که از منظره بیرون پنجره اتاقش گرفت. با گذشت زمان عکاسی به یک پدیده علمی تبدیل شد و صنعت گسترده ای را تشکیل داد.
اینکه روز 19 آگوست به عنوان روز جهانی عکاسی ثبت شده است پیشنهاد انجمن عکاسی در آمریکا بوده اما برای اولین بار شورای عکاسی بین المللی در هند این روز را جشن گرفت. عکاسی در قرن نوزدهم توسط بشر اختراع شده است و تا به امروز تغییرات بسیاری به خود دیده و به صورت اساسی به زندگی مردم نفوذ کرده است.
اما چرا این روز به عنوان روز جهانی عکاسی انتخاب شده است؟
بهتر است بدانید که به دلیل اختراع داگرئوتایپ در تاریخ 19 آگوست، این روز را در تقویم جهانی روز عکاسی نامیدند. داگرئوتایپ اولین روش کشف شده برای ثبت عکسهای دائمی بوده است. پروسه عکاسی دارای جنبه های علمی، هنری و صنعتی میباشد که شاخه های زیادی را در برمیگیرد در ادامه مطلب با شاخه های عکاسی بیشتر آشنا میشوید :
- طبیعت: شاخه ای از عکاسی است که در آن هیچ اثری از انسان دیده نمیشود و تصویر گیاهان، جانوران، کوه، دشت و صحرا ثبت میشود.
- معماری: در این شاخه از ساختمان ها و اثر معماری عکس گرفته میشود و زاویه دید و نوع لنز در این نوع عکاسی بسیار مهم هستند.
- ورزشی: عکاسی ورزشی نوعی از عکاسی است که در آن از ورزشکاران عکسبرداری میشود و لحظه های ورزشی ثبت میگردد و تجهیزات و ابزار در این شاخه عکاسی نقش مهم دارند.
- حیات وحش: در این شاخه از عکاسی تصویر حیوانات ثبت میشود و شخصی که این تصاویر را ثبت مینماید میبایست از توانایی و تجربه زیادی برخوردار باشد تا بتواند طبیعی بودن تصویر را اثبات نماید.
- فتوژورنالیسم: عکاسی خبری نام دیگر این شاخه از عکاسی است. به عکس هایی گفته میشود که پیامی را به بیننده منتقل میکنند. این عکاسان نویسندگانی هستند که در قالب عکس داستان خود را بازگو مینمایند.
- شب: عکاسی در شب به شاخه ای از عکاسی گفته میشود که در ساعات خاصی در شب و در فضای آزاد انجام میشود.
- ماکرو: این شاخه از عکاسی به گونه است که عکاس از سوژه های کوچک و از فاصله نزدیک عکسبرداری می کند به همین دلیل سوژه مورد نظر در ابعاد بزرگتر و به طور واضح در عمس به نمایش گذاشته میشود.
- صنعتی: این شاخه عکاسی با سفارش سازمان یا نهاد خاصی انجام میشود و فرایندهای آن سازمان را ثبت مینماید. برای مثال به سفارش کارخانه مواد غذایی فرایند تولید، بسته بندی، محصولات و توزیع آنها در قالب عکس ثبت میشود.
- نجومی : عکاسی نجومی به روشهای مختلف با تلسکوپ انجام میشود و در این شاخه عکاسی از ستاره ها و سیاره ها عکسبرداری میشود.
- پرتره: شاخه ای از عکاسی است که در آن از چهره انسانها عکس گرفته میشود این نوع عکسبرداری ساده نیست و عکاس فقط باید روی چهره شخص متمرکز باشد.
- اشیاء: در این شاخه از عکاسی تصویر اجسام بی جان ثبت میشود. شاخه ای از هنر عکاسی محسوب میشود که از اشیای محیط پیرامون عکسبرداری میکند.
علاوه بر این که عکاسی شاخه ای فراوانی دارد بلکه از سبک های متفاوتی نیز برخوردار است مانند سبک مفهومی، کوبیسم، انتزاعی و غیره همین امر سبب شده که امروزه عکاسی یکی از شغل های پر درآمد محسوب میشود. در دنیای امروزی که همه چیز خیلی سریع فراموش میشود، عکسها سندی هستند که خاطرات به یاد ماندنی را برایمان یادآوری میکنند.
مبحث عکاسی بسیار گسترده میباشد یقیناً پرداختن به آن به طور کامل در یک مقاله امکانپذیر نمیباشد امیدوارم که این شرح مختصر از هنر عکاسی و شاخه های آن برایتان جالب بوده باشد.
دیدگاه خود را بنویسید