روز اصناف چه روزی است؟
یکی از بزرگ ترین ارگان های دولتی در هر کشوری اصناف است این نهادها توسط خود مردم اداره می شود و در وضعیت بازار و قیمت گذاری کالا ها نقش بسیار مهمی دارد.
یکم تیر ماه مصادف با روز ملی اصناف است اول تیر ماه روز اصناف نامگذاری شده و هر ساله در این روز مسئولان مجامع امور صنفی سراسر کشور و مدیران وزرات بازرگانی جمع می شوند تا در خصوص مشکلات اصناف به تبادل نظر بپردازند.
صنف یا اصناف چیست؟
صنف به رده یا شاخه ای گفته می شود که از سمت گروهی از مردم که خود دارای یک حرفه و یا پیشه هستند اداره می شود اهداف این مجموعه بالا بردن سطح کیفی و بهبود کیفیت واحد ها برای مقابله با تخلفات است و همچنین در رابطه با اتفاقات حوزه های مرتبط با حرفه خود در زمینه صنف های مختلف ، که هر واحد صنفی مشکلات خود را با گروه شغلی خود به اشتراک می گذارند و تبادل نظر می کنند .
گاهی به خاطر تخلف یکی از واحد های شغلی مسئولان گرد هم می آیند تا بررسی های مورد نظر را انجام بدهند و رسیدگی های لازم را انجام دهند ، معمولا هر واحد شغلی صنف مربوط به خود را دارد و مجموعه ای را تشکیل می دهند که یکی از نیروی های خود را به عنوان رئیس اصناف انتخاب می کنند و بقیه اعضای منتخب درآن جلسه حضور دارند . که رئیس اصناف هر چهار سال یکبار با انتخابات سراسری تعیین می شود.
عملکرد اساسی بازار در راهبرد اصناف چیست؟
ویژگی اساسی بازار ها تشکل بازاریان در گروه های صنفی ، یعنی اصناف است این انجمن ها کارشان در واقع شکل دادن به صاحبان کسب و کار می باشد و معمولا در حیطه کاری خود وظایف گسترده ای دارند . فروشگاه ها و مغازه های سطح شهر تحت نظارت اصناف کار می کنند و فروشگاه مواد غذایی فراینده از این قاعده مستثنی نیست.
معمولا از کلمه صنف به سه صورت : صنف ها ، اصناف و صنوف در مکالمات بین مردم و ارگان ها استفاده می شود که توزیع کالا ها از اساسی ترین مسئولیت هایی است که به عهده اصناف است . جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به آمار اصناف ایران از طریق سایت دبیر خانه هیات عالی نظارت بر سازمان های صنفی دسترسی پیدا کنید.
اتاق اصناف ایران
اتاق اصناف ایران یا شورای اصناف کشور از نمایندگان ، رئیس و هیئت رئیسه مجامع امور صنفی شهرستان های کشور که با هدف تقویت مبانی نظام صنفی کشور است ، تشکیل شده طبق قانون رئیس هر چهار سال یکبار توسط اعضا انتخاب می شود .
جهت نظارت بیشتر دولت یک نفر از سمت وزیرصنعت ، معدن و تجارت به عنوان نماینده وزیر در اتاق اصناف ایران انتخاب میشود و رئیس اتاق اصناف کشور با برگزاری انتخابات سراسری کشور انتخاب می شود .
روزملی اصناف
روز ملی اصناف روزی است که عملکرد اصناف در اقتصاد مورد بررسی قرار می گیرد و نشان می دهد که اصناف کشور چه تاثیراتی بر روی اقتصاد داخل کشور گذاشته در تقویم جهموری اسلامی اول تیر روز ملی اصناف نامگذاری شده است.
تاریخچه پیدایش اصناف اسلامی
تشکیل اصناف در ابتدای امر برمی گردد به اصناف اسلامی که زمان شکوفایی تمدن اسلامی و رونق تجارت و شهر نشینی بوده و با قرن سوم هجری مطابق می شود در این سده بوده که تشکل صنعتگران بر اساس حرفه و پیشه به وجود آمده و رشد و توسعه شهر ها در دو قرن پنجم و ششم هجری به وجود آمده که فعالیت های اصناف را توسعه داده است.
قدمت اصناف
عنوان اصناف قدمت زیادی در تاریخ تمدن جهان و ایران دارد زیرا در گذشته خیلی دور شکل گیری هر شهری یکی از ارکان اصلی کسبه ، اصناف و بازار بوده است.
اصناف از زمان های قدیم توزیع کالا و خدمات ، تولیدکننده اصلی کالاها و محصولات صنعتی و فرآوری کننده محصولات کشاورزی را به عهده داشتند . در واقع تمام قسمت های بخش تولید محصول و توزیع محصول و فرآوری کردن محصولات کشاورزی را در تمام بخش ها انجام می دادند این زنجیره تامین کالا و خدمات و تولید را تا ارائه به مصرف کننده نهایی به عهده اصناف بوده است .
امروزه با گسترش وسیع بخش های مختلف فعالیت های هر واحدی در صنف ها متفاوت است. اصناف بخشی از کار را به عهده دارند و ادامه فعالیت ها به عهده بخش های دیگر در بازار می باشد.
اصناف در گذشته رکن اصلی اقتصاد کشورها بوده مخصوصا تسهیل بخشیدن به فعالیت های شهری در زمینه های گوناگون مانند تولید و توزیع کالا ، جریانات مالی ، ارتباطات و اطلاعات تشکیل می شد که همه تحت نظر و حاکمیت اصناف بوده است.
فضای کاری اصناف معمولا تولید کننده و عرضه کننده یک کالا و یا یک نوع خدمات در کنار هم قرار می گرفتند و هر صنفی یک رسته ای را به خود اختصاص می دادند .
بخش عمده فعالیت اصناف در چه زمینه ای بوده است؟
بخش عمده فعالیت صنوف بازار بوده که بازار در حوالی هر شهری در بخش پر رفت و آمد شهر بوده و به تدریج با گسترش این شبکه های بازاری به طرف داخل شهر هم کشیده شد ، البته با اصول خاصی انجام می گردید . تشکیل بازار و توسعه آن به تخصص اصلی شهر و میزان رشد اقتصادی و جمعیت آن وابسته بود .
دیدگاه خود را بنویسید